10-02-04

Receptje voor kipfilet met patatjes

INGREDIËNTEN:
Voor 4 personen.

- 4 kipfilets

- 750 g aardappelen
- 2 selderij stengels
- 1 ui
- 5 eetlepels olijfolie
- 50 g spek of salami, in stukjes
- 1 theelepel tijm (als het kan citroentijm)
- 2 theelepels citroenschil
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 eetlepel kipkruiden

BEREIDING:

- Was en schil de aardappelen en snij ze in 2 cm dikke blokjes.

- Snij de selder en de ui fijn.

- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en bak de ui, selder en het spek of de salami 2-3 minuten op een laag vuurtje.

- Voeg de aardappelen en tijm toe. Zet een deksel op de wok en bak 10 minuten.

- Meng het citroensap en de schil met de kruiden en de resterende olijfolie en wrijf daarmee de kipfilets in.

- Verhit een pan en bak de kipfilets op een heet vuur zo'n 10 tot 12 minuten. Draai ze regelmatig om en schep er de olijfolie/braadvocht over. Neem het deksel van de aardappelpan en bak nog zo'n 3 tot 5 minuten verder tot ze goudbruin zijn.

- Serveer met veldsla, brood en sinaasappelpartjes.

Smakelijk!


23:28 Gepost door Johan | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.